Чаклунки та відьми: хто вони і чим займаються

0 Comments

Чаклунки та відьми: хто вони і чим займаються

Колись відьмами називали жінок, які охороняли вогнище чи працювали цілительками. Тобто це були винятково позитивні персонажі.

Але протягом століть значення цього слова спотворювалося, і тепер відьмами називають жінок, які практикують чаклунство та темну магію, причому це слово має ще й «призивний» характер. Дізнайтесь за посиланням https://sop.org.ua/?p=10703 як захистити себе від чаклунства відьми.

Також відьмою можна назвати черству і лиху людину: колись чаклунство заохочувалося. Відьом і чарівниць було багато, жили вони, не знаючи бід та турбот. Але через деякий час почалося різке винищення відьом. Їх безжально схоплювали та спалювали на багаттях, катували, обезголовлювали.

При цьому відьмою могла бути названа не тільки жінка, яка займається чаклунством, але й людина з деякими незвичайними характеристиками (рідкісний колір очей, волосся, шкіри, родимок, бородавок, ластовиння, відсутність пігментації, плями, довге волосся і нігті). ), дуже худі, яких також вважають за відьом.

У справжніх відьом було багато знань про магію та зілля, і не тільки з розряду темної магії.

Але, на превеликий жаль, практично всі документи також були знищені з особливою жорстокістю. Тому їхні думки та мудрість ніколи не дійдуть до нас.

Існує три типи відьом

  1. Біла відьма найдобріша, не користується послугами диявола, не наводить прокляття на все живе. Вона, навпаки, користується виключно допомогою світлих сил, всіляко протистоїть злу та ненавидить темних магів. Вона допомагає людям у нещасливому шлюбі, знімає прокляття та псування, зцілює від різних хвороб. Білі відьми постійно ворогують із чорними та сірими.
  2. Сіра Відьма — середня ланка між доброю відьмою та злою відьмою. Може користуватися послугами «Світлої» та «Темної» сторін.
  3. Чорна Відьма – найзліша з усіх. Вона служить дияволові. Користується послугами темної магії, язичницьких заклинань, вольтів і ляльок вуду.

Вони завдають шкоди і роблять всілякі зілля, найчастіше отруїти чи зачарувати. Однак деякі чорні відьми використовують свої магічні здібності на благо, поряд із білими відьмами вони творять добро.

Чаклунки та відьми: хто вони і чим займаються

Ось кілька цікавих фактів про відьом

  1. Багато хто вважає, що відьом тільки спалювали на багатті. Але найчастіше відьом не спалювали, а піднімали з мішком на голові на шибеницю.
  2. Щоб визначити, чи відьма жінка, чи ні, їй на шию прив’язували мотузку з каменем на кінці і кидали у воду. Якщо нещасна не потонула, отже, вона відьма, оскільки вода кришталево чиста, зла вона не сприймає. І, звичайно ж, її стратили. Але якщо жінка тонула, її намагалися витягнути (бо вона сильно кричала, що тоне і врятувати її було вже неможливо) з води і приводили до тями, всі визнавали, що жінка не відьма і відставали від неї. 
  3. На початку Середньовіччя існувало особливе пристосування – точніше, знаряддя тортур – для відьом. Це була маска зі спеціальним кляпом, щоб обвинувачена відьма не могла вимовляти лайки та заклинання на адресу судових секретарів та інших людей на суді. Кляп був забезпечений шипами, які при кожній спробі щось сказати завдавали нещасного пекельного болю. 
  4. До речі, через те, що відьма не могла потонути, в 1524 р. була “страчена” статуя, а точніше спалена … статуя. Статуя Діви Марії. Вона зроблена з дерева, а дерево, як відомо, у воді не тоне (трохи фізики). Тому її вважали неприйнятною та спалювали. Відьми дуже цікаві персонажі. Називати їх усіх демонами з пекла – дуже груба помилка та помилка. Залишається сподіватися, що згодом до відьм ставитимуться більш поблажливо.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *