Вплив частоти серцевих скорочень ефективності тренувань. Розбираємось у темі

0 Comments

Тема частоти серцевих скорочень (ЧСС) є однією з найбільш обговорюваних у сфері спорту та схуднення. В основному люди, які почали боротьбу з жиром, не бачать результатів протягом тривалого проміжку часу, навіть при дотриманні всіх правил, що включають і правильне харчування, і силові тренування, і кардіотренування.

Мала частина тренуючих знає про поняття ЧСС та вплив терміну на результат. Багато планів які є на порталі promtek2000.com.ua, та які складає тренер, включають зони пульсу. Ці зони розраховуються залежно від фізичної «зрілості» та від бажаного результату. Для точного визначення інтервалів зон проводять діагностику серцево-судинної системи, але для людей, які не займаються спортом так само часто, як олімпійські чемпіони, це не так важливо. Щоб визначити пульс кожної із зон достатньо дізнатися про пульс спокою і максимальну кількість скорочень. У середньостатистичної людини пульс у спокої дорівнює 55-77 ударів на хвилину в той час, як у людини, що регулярно тренується, пульс може становити 40 ударів. Розібравшись з мінімальним пульсом, потрібно визначити свій максимальний, що отримується як різницю двохсот двадцяти і віку, що тренується.

Вплив частоти серцевих скорочень ефективності тренувань. Розбираємось у темі

До пульсових зон, на які ділиться все поле ЧНС, відносяться: «серцева», жироспалююча, аеробна та анаеробна.

Тренування у легкій зоні – «серцевій» – підходять для тих, хто не має фізичної підготовки. Тут пульс становить близько 60-70% від максимального пульсу. Людина під час таких тренувань тренує м’яз серця, не перевтомлюючись. Але будь-яке тренування повинне починатися з цієї зони, щоб уберегти організм від травм.

Під час жироспалюючого тренування пульс повинен триматися в діапазоні 70-80% від МНС. Дотримання цього пульсу протягом всього тренування дає спалювання жирових відкладень. Якщо в першому випадку достатньо зробити зарядку, то для досягнення пульсу цієї зони потрібно збільшити навантаження, звертаючи увагу на дихання.

Вплив частоти серцевих скорочень ефективності тренувань. Розбираємось у темі

Аеробна зона має високий пульс, але це не означає, що тут жир спалюється набагато швидше. Справа в тому, що через збільшення інтенсивності організм витрачає більше калорій, але на розщеплення жирів йому дається недостатньо часу, тому він бере енергію із запасу.

До останнього типу тренувань звертаються ті, хто впевнено почувається у заняттях спортом. Анаеробна зона починається після досягнення 90% від МНСС, і тоді організм перестає отримувати достатній обсяг кисню: включається анаеробне харчування клітин. Метаболізм призводить до побічного продукту – молочної кислоти, яка «втомлює» м’язи.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *