Контрасти з кольорових листя на клумбі – розкішний колеус

0 Comments

Колеусы вражають уяву. Деколи неможливо повірити в їх неймовірні кольори. Користуючись тільки різноманітністю сортів, можна створити ефектну клумбу, грає всіма кольорами веселки від ніжно-салатового і майже жовтого до рожевого, бордового, багряного, синього, яскраво-зеленого і пурпурного. Про всі сорти даної рослини читайте за посиланням https://kodwa.com.ua/.

Строкаті забарвлення листя колеуса, його неповторна бархатистість і форма листка, що нагадує кропив’яний, компактність і густа облистяність кущиків – все це робить рослину неймовірно привабливим. Сорти дуже різняться формою і розміром листа, висотою куща, що дозволяє створювати воістину казкові композиції.

Контрасти з кольорових листя на клумбі – розкішний колеус

Колеус – родич глухої кропиви, і налічує у своєму роді близько 150 видів. Це воістину універсальна рослина: висаджують його на клумбах, використовують як ампельну рослину, прикрашають їм інтер’єр квартир і будинків.

Колеус любить багато світла, але в саму спеку йому необхідно притінення. Висаджують рослину там, де в полуденну спеку формується ажурна півтінь.

Виростити колеус з насіння дуже просто: магазинні насіння, на диво, мають гарну схожість. Сіяти на розсаду потрібно в кінці березня, в контейнери з пухкої живильною сумішшю. Посіви роблять неглибоко, не більше 0,5-1 див. Бажано якомога рідше. Зволожують з пульверизатора, вкривають плівкою і містять в темному теплому місці. Щодня потрібно провітрювати і перевіряти, щоб земля була злегка вологою. Як тільки сходи з’являться (а станеться це приблизно через 10 днів), посіви переміщують на світле прохолодне підвіконня (температура потрібна в межах 17-19°С).

Підросли сіянці з 2-3 справжніми листочками пікірують в окремі стаканчики, намагаючись не травмувати корінці. Пересадку колеусы переносять добре. Розсаду дорощують і загартовують перед висадкою. Над 5-6 листом колеусы потрібно прищипнути, щоб кущики почали гілкуватися і були густими. У відкритий грунт висаджують при позитивних нічних температурах без загрози заморозків.

Контрасти з кольорових листя на клумбі – розкішний колеус

Потрібно сказати, що колеус досить незвично цвіте. Кому-то його квіти здадуться непоказними, але все-таки суцвіття надають рослині химерний, загадковий вигляд.

Доглядати за колеусами не складно: їм в першу чергу необхідний регулярний полив, але без застою вологи. Дуже позитивно позначаться підживлення азотними добривами 1-2 рази в місяць. Вони сприяють росту зеленої маси і перешкоджають ранньому цвітінню. Багато садівники воліють видаляти квітконоси, як тільки вони з’являться, вважаючи, що так красивіше.

Протягом сезону кущики колеуса потрібно прищипувати, щоб стримувати зростання у висоту, і стимулювати зростання додаткових пагонів. Це дозволяє зберегти компактну форму куща з пишним виглядом.

Вподобані колеусы восени можна пересадити в горщики і прикрасити ними квартиру до весни. Навесні проводять живцювання і отримують нові міцні саджанці.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *